UAB "PIENO TYRIMAI" Laboratorija
Juridinių asmenų registras
Kodas 233816290
Radvilų Dvaro g. 31, LT-48331 Kaunas
Telefonas 8 37 361181
www.pieno-tyrimai.lt El.paštas: info@pieno-tyrimai.lt


KONTROLINIS PIENAS NR. 17 RBL,SLS,Ur,pH,SM


PIENO SUDĖTIES MATUOKLIŲ DARBO STABILUMO KONTROLEI
2024-02-29


Parametras, tyrimo metodo ND


Tyrimo rezultatas

* Išplėstinė neapibrėžtis
Riebalų kiekis, %
LST EN ISO 1211:2010
4.28 0.04
Baltymų kiekis, %
LST EN ISO 8968-1:2014, išskyrus 9.1 punktą
3.58 0.04
Laktozės kiekis, %
LST ISO 26462:2012
4.50 0.10
Somatinių ląstelių skaičius, tūkst. ląst./ml
LST EN ISO 13366-1:2008
LST EN ISO 13366-1:2008/AC:2009
236 26
Urėjos kiekis, mg/100 ml
LST EN ISO 14637:2007
23.76 3.70
Aktyvusis rūgštingumas, pH vienetais
LR Žemės ūkio ministro 2006-07-25 įsakymu Nr. 3D-303 patvirtinta Žalio pieno pirminių kokybės rodiklių įvertinimo instrukcija, IV sk., p. 25.1
6.66 0.06
Visuminis sausųjų medžiagų kiekis, %
LST ISO 6731:2011, išskyrus p.6.2 ir p.6.3
13.39 0.12
Sausųjų neriebalinių medžiagų kiekis, % 9.11 -
* Išplėstinė neapibrėžtis apskaičiuota suminę standartinę neapibrėžtį padauginus iš aprėpties daugiklio k = 2, kuris, esant normaliniam skirstiniui, atitinka apytikriai 95 % pasikliautinumo lygmenį.

Konservavimas:
Konservantas, kurio veiklioji medžiaga bronopolas (galutinė koncentracija 0,02 %).
Laikymas:
4°C ±2°C
Paruošta:
2024-02-29
Galioja iki:

2024-03-06 (somatinių ląstelių skaičiaus tyrimo rezultatų kontrolei).
2024-03-08 (kitų parametrų tyrimo rezultatų kontrolei).


Tvirtinu:
Pamatinių tyrimų skyriaus vedėjas
Dr. Vaidotas Martinavičius
( vardas, pavardė)

Šis dokumentas gali būti kopijuojamas tik pilnai, jis sudarytas iš vieno puslapio.